به‌هوش، مدیریت یک بام و دو هوایی در برآورد و اعلام خسارت به محصولات کشاورزی مناطق مختلف استان، مصداق تبعیض است.

ساخت وبلاگ

یادداشت/ عباس نورزائی

خرداد ماه امسال، رکورد جدیدی را در افزایش گرما در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان رقم زد، موج اول گرما با خسارات قابل توجهی در ابعاد مختلف، سپری شد. اِهمال بعضی از دستگاه‌ها در پیش‌بینی و آمادگی مقابله با حوادث، در بوته‌ی آزمایش، به وضوح برای مردم روشن شد و سازمان‌های پویا نیز امتحان قابلی را ارائه دادند.

هم اینک دمای 50 درجه در بعضی از نقاط و دمای نسبتاً بالا در اغلب نقاط استان حکمفرما است و  اداره‌کل هواشناسی استان، تداوم این وضع هوای استان را بر اساس نقشه‌های هم‌دیدی و آینده‌نگری با افزایش تدریجی دما تا پایان هفته در سطح استان پیش‌بینی کرده است.

با توجه به اینکه «گرمای شدید»، در عِداد حوادث غیرمترقبه قرار دارد و علاوه بر تأثیر مستقیم فیزیولوژیکی و روحی بر انسان، اولین بخشی که در این فصل از آن تأثیر می‌پذیرد، بخش کشاورزی است که دو خسارت عمده متوجه آن می‌شود.

در وهله‌ی اول، درختان میوه که سرمایه‌‌های نسبتاً  ثابت این بخش محسوب می‌شوند، تنش شدید گرمایی دیده، خشک می‌شوند و برای سال‌های آتی نیز دست کشاورزان از ثمردهی آنها کوتاه می‌شود.

در وهله‌ی دوم خسارات وارده به محصولات سردرختی، محصولات زراعی، دام ، طیور و آبزیان می‌باشد و حتی این میزان دمای محیط، به جنگل‌ها و مراتع استان نیز آسیب می‌زند.

آسیب‌‌های مورد نظر در چنین شرایطی، خارج از اراده‌ی انسان است و قاعدتاً دولت‌ها به امداد کشاورزان می‌آیند. اما در اعلام میزان خسارت ناشی از شدت گرما، به بخش کشاورزی استان که مدیر دستگاه استانی؛ آن را در موج اول گرمای استان، معادل  1372,8میلیارد ریال برآورد و در مصاحبه‌های پخش شده از شبکه‌های رسانه‌ای اعلام نموده‌اند، نکته قابل تأمل آن است که خسارات اعلام شده، صرفاً متوجه مناطق جنوبی استان می‌باشد، که در یک نگاه خوش‌بینانه، آن را ناشی از اشتباه در بیان مطلب می‌دانیم.

اما بررسی روند پیگیری مشکلات و خواسته‌‌های مردم شهرستان‌های شمال استان، در سال‌های اخیر از طریق مدیریت عالی استان و کُری خواندن‌های انتخاباتی، ذهن را به این سمت هدایت می‌کند که نکند نوع جدید مدیریت، یعنی «مدیریت یک بام و دو هوا»» باز هم اِعمال شده باشد، یعنی خشک شدن یک باره‌ی9500 هکتار از جالیزهای منطقه‌ی سیستان از نگاه دولت‌مردان در برآورد خسارت و تأمین منابع امدادی، به عمد نادیده گرفته شود و کشاورزان مظلوم سیستانی که با وجود آب نسبتاً مناسب سال زراعی جاری، امیدوارانه جشم به محصول خوب امسال داشتند، با خشک شدن مزارع و محصولات خود، شا هد خشک شدن منابع امدادی دولت هم باشند.

مسئولین محترمی که به هر نحو در این موضوع ذی‌مدخل هستید، نگاه انتخاباتی و تبعیض‌آلود را از روستائیان شمال و جنوب استان بردارید، اینان همه‌ی امیدشان را بادهای گرم به زمین چسباند و خاکستر کرد. در وصف خصوصیات این قشر، امام خمینی(ره) فرمودند: 

«به روستائیان بیشتر برسید که آنان زبان تقدیر و تشکر ندارند.»

چرا سازمان دامپزشکی، نسبت به سلامت مردم سیستان بی‌تفاوت است و به وظیفه ی خود عمل نمی‌کند؟...
ما را در سایت چرا سازمان دامپزشکی، نسبت به سلامت مردم سیستان بی‌تفاوت است و به وظیفه ی خود عمل نمی‌کند؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : anoorzaei1 بازدید : 148 تاريخ : چهارشنبه 28 تير 1396 ساعت: 18:58